duo1duo1-svMy1åsa2

Passion & Poesi

Vacker och känslosam musik blandas med lite modernare tongångar. Åsa Nordgren, sopran, och My Hellgren, cellist, möts i sommarkvällen och bjuder bland annat på klassiska operaböner, spansk cellomusik och ett uruppförande av tonsättaren Mani Hosseini.

Åsa Nordgren är Sopran med examen från Teaterhögskolans Operalinje i Göteborg. Hon frilansar som solist och i olika konstellationer på operahus och teaterscener i Norden och Baltikum. Bland rollerna återfinns Lucia i Lucia di Lammermoor, Violetta i La Traviata och Carlotta i Phantom of the Opera. Åsa samarbetar med tonsättare av ny musik  inom opera och kammarmusik. Åsa och My har tidigare samarbetat i ensemblen Mimitabu och i projektet Mellan Mikro och Makro.

My Hellgren arbetar som frilanscellist och har sedan 2005 vikarierat i flertalet symfoniorkestrar så som Göteborgs symfoniker och Göteborgsoperan. Förra året kunde man bland annat se My i operans föreställning om Charlie Chaplin, som turnerade runt om i Västra Götaland. Hon är också mycket aktiv inom den nutida konstmusiken och är medlem i ensemblen Mimitabu och har flera gånger jobbat med Gageego. Hon har samarbetat med tonsättare och uruppfört både solo- och kammarmusikstycken och mottagit stöd från bland annat Konstnärsnämnden och Statens musikverk.  My är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (1998-2003) och på Högskolan för scen och musik i Göteborg (master 2004-2006) samt som utbytesstudent vid CNSMD i Lyon.

Utdrag ur programmet:

Akhmatova Songs, av John Taverner

Va! laisse couler mes larmes, Charlottes aria ur operan Werther, av Jules Massenet

Preludio – Fantasia, ur Suite för Solocello, av Gaspar Casasdo

Casta Diva, Normas aria ur operan Norma, av Vincenzo Bellini

Ave Maria, av Bach/Gonoud

Nyskrivet stycke för sång och cello, av Mani Hosseini

Advertisements